kodys

Denna bloggen handlar om mig, mina vänner och mitt liv efter att jag kom till Sverige.

Maskot!

Jag är helt slut överallt i huvudet nu, kan ni gissa varför? Jag var med matte på SSU-utbildning i helgen! Vi åkte två olika tåg och gick jättelångt i någon annan stad tills vi kom till ett hus där matte satte in massa grejer och sa att vi skulle bo där. Det var inte bara vi som skulle bo där för det var massa andra människor också. Jag hade jättemysigt och det var hela tiden någon som klappade eller matade mig. 



Matte la fram ett liggunderlag, en kudde och en jättemjuk och gosig fäll på golvet där vi skulle sova. Snäll och söt som jag är lät jag henne ligga på fällen :)





Visar fler bilder frånHabo någon annan dag!

Matteuppfostran

Godmorgon! Igår var matte jättearg på mig. Något om att man tydligen måste komma när hon ropar handlade det om. Idag tänkte jag vara jättesnäll så att matte inte har någon anledning att vara arg på mig. Men hur lätt är det att vara snäll när hon totalt ignorerar en? De första timmarna på morgonen är det enda hon bryr sig om te och tidningen. Men jag löste det på mitt egna vis. Jag ska uppfostra matte så hon lär sig att jag är det enda som betyder något! Tidningen får hon läsa någon annan dag, när jag är trött och vill ha sovmorgon.


Förmiddagen

Hej alla pigga och glada! Klockan är bara 11 på förmiddagen och ändå har jag hunnit uträtta massa saker. Först åkte jag och matte till husse och skjutsade honom till sin praktik, sen åkte vi till McDonalds och drack kaffe. Efter det åkte vi hem och hämtade Ella och Dilba, och åkte till sjukhuset och plockade upp mormor som hade jobbat natt. Jag och Dilba fick sitta i bilen medan matte gick på promenad med Ella. När de kom tillbaka hade de mormor med sig, och vi skjutsade mormor och Ella till stationen. De ska nämligen vara i Bohuslän över helgen. Sen tog jag, matte och Dilba en långpromenad runt Borgabacken. När vi kom hem jagade jag grannens katt så matte blev jättesur. Nu är jag helt slut och beredd att gå och lägga mig igen.


Sörsjö och Borgabacken

Denna dagen har verkligen varit lång! Vid åtta imorse körde jag och matte in mormor till jobbet, sen åkte vi till Sörsjö och gick en lång runda i skogen. Efter det åkte vi till husse och jag fick duscha för matte tyckte jag var smutsig. Sen hämtade vi mina mostrar och åkte till Borgabacken och gick ÄNNU en lång runda, mitt i spöregnet dessutom. Därför är jag sjöblöt och lerig igen, hoppas bara jag slipper duscha en gång till...
Hur som helst är vi hos mormor och morfar nu. Husse har tänt brasan så att vi kan ligga där och torka oss.


Dilba ligger gärna vid brasan och värmer sig, men själv ligger jag helst i soffan med husse


Vitt och glittrigt!

För någon dag sen kämpade jag jättelänge för att få matte att vakna. När hon väl vaknade började hon med att titta ut genom fönstret, och helt plötsligt var hon jättepigg och kastade sig ut genom dörren med kameran i handen så fort hon kunde. Det var lite konstigt ute för det var vitt och glittrigt överallt. Hur som helst fick jag vara ute och leka med mina mostrar jättelänge den morgonen medan matte sprang och tog kort på allt hon hittade. Sen klagade hon på mig över att jag gjorde tass-spår i gräset...


























Kreativa anatomistudier

Jag har bestämt mig för att bli läkare, så nu gäller det att råplugga! För tillfället håller jag på med nallebjörnars anatomi. Det går rätt bra, de består inte av så många kroppsdelar. Tidigare höll jag på med morgontofflornas delar, men mamma trodde inte jag skulle få så många patienter av det slaget, därför hoppade jag direkt till nallarna.


Rusarebo äng

Igår regnade det men idag är det jättemysigt väder. På söndag blir det minusgrader säger matte. Då får jag inte bada mer i sjön. För ett par dagar sen åkte jag och matte till Rusarebo äng. Det är ett stort naturreservat som är jättefint. Egntligen får inte hundar gå lösa där, men matte säger att människor gör mer skada än okopplade hundar, så jag fick vara lite lös ändå. I alla fall när vi var nere vid stranden, för då kunde jag bada! Sen gick vi förbi några pensionärer som satt vid ett bord och fikade. De kollade på mig jättelänge och sa att jag var fin! Batteriet tog slut i kameran så jag har knappt några bilder alls :(









Detta var i måndags. I tisdags skulle matte på utbildning i Vaggeryd. Utbildningen var mellan 8 och 16 så jag fick inte sitta i bilen hela tiden. Men det löste sig på bästa sätt! Mattes kusin Johanna praoar nämligen som lärare i Vaggeryds skola. Som om det inte räckte skulle de dessutom ha friluftsdag just i tisdags. Hur bra kan det bli egentligen?! Jag fick vara ute och promenera hela dagen, och barnen i klassen matade mig med grillkorv så svälta behövde jag inte göra. 


Denna bilden tog Johanna på mig under vandringen :) Tack så jättemycket Johanna för att jag fick följa med er!

Bus i Apladalen

När jag och matte tog en biltur i förrgår åkte vi förbi Apladalen. Det är jättemysigt där och man kan göra jättemycket roliga saker!



















Och som jag sa igår, vill ni se fler bilder på naturen så finns det på mattes blogg.

Dimma i Varberg

Idag åkte jag, matte, morfar och mattes morfar till mattes kusiner Emma och Markus i Varberg. Först var vi på Gätterön eftersom de skulle segla, men dimman var så tät att man tydligen inte kunde segla. Istället gick vi runt lite på bryggorna och kollade på båtar. Emma har också en hund. En jättefluffig Shetland sheepdog som heter Fanni. Fanni tyckte det var jätteroligt att jag hälsade på och följde efter mig var jag än gick. Sen åkte vi hem till kusinerna och drack kaffe och åt bullar. Jag hittade Fannis låda med leksaker. Det är nog det bästa som hänt på länge. Där fanns massa ben att äta upp och gosedjur att tugga sönder. Hur som helst finns det inga bilder från Varberg. Matte glömde kameran, men denna gången spelade det faktiskt ingen roll, för dimman låg så tät att man inte såg mer än max 5 meter framför sig. 
Däremot finns det jättemånga bilder från igår. Igår var det ju jättefint väder, och matte tycker våra vanliga promenadrundor är så långtråkiga så vi tog bilen och åkte runt till olika ställen att promenera på. Det första stoppet var Näsudden i Hindsekind. Där ligger mormor och morfars husbåt. Matte lovade att jag skulle få åka med och bo på den nästa sommar!






















Är det inte vackert här i Småland?! Detta var då alltså bara bilder på mig. Fler bilder från Näsudden finns på mattes blogg, klicka här så kommer du dit.