kodys

Denna bloggen handlar om mig, mina vänner och mitt liv efter att jag kom till Sverige.

Agillity

Igår gick jag med matte och husse till Värnamo brukshundklubb, där vi tränade agillity. Det var jättekul och jag tyckte det var lätt att klara alla hinder. Mitt i allt kom mormor och kollade på. När vi sklle gå hem föreslog mormor att vi ska träna spår imorgon, så jag får testa det också!




Vi började med att hoppa över vanliga hinder, för matte tycker jag är så duktig på att hoppa.


Sen testade vi slalom, men det var lite svårare. Jag trodde man skulle hoppa över pinnen i mitten. Det tog lite tid innan jag förstod grejen med det...


Jag och mormor blev trötta och tog en vilopaus. Vilken tur att det hade regnat så jag kunde dricka slaskvatten från marken! Vanligt kranvatten duger inte åt mig liksom. 






Tunneln var också rätt obegriplig för mig.Varför ska jag springa genom den grejen när jag kan springa runt den? Först efter att matte krupit igenom den med godis förstod jag vad jag skulle göra, fast jag låtsades att jag inte fattade så att matte fick krypa lite till. Hon ska allt få känna hur det känns att vara hund!


Vipp-brädan förstod jag, men den var rätt läskig. De första gångerna gick bra, men jag blev så rädd när den slog ner så jag kom på ett trick. Man kan hoppa av brädan när man kommer halvvägs så slipper man vara med om det! 


Sist av allt testade vi däcket. Det var nog det momentet som var svårast. Det är svårt att komma ihåg om man ska hoppa rätt igenom däcket, eller om man ska gå runtom. Att man dessutom inte får sätta tassarna på det gör det ännu svårare...

Hemma hos mormor

Hej! Jag åkte med matte och husse till mormor, det är därför jag inte har bloggat på länge. Vi har fullt upp hela tiden. Vi går på långa promenader i skogen, ser på film, jagar katter, jagar kossor, badar... Ja lite av varje helt enkelt. 


Min moster Ella


Moster Dilba

Varken Ella eller Dilba gillar mig speciellt mycket, trots att jag är jättesnäll. Mormor säger att det är för att de är gamla sura tanter. Varje gång jag kommer i närheten går de därifrån..




Som ni ser, så fort jag närmar mig dem går de :(


Om man tittar riktigt noga ser man mig när jag springer i mormors trädgård! 


Mitt nya favoritställe

Jag har hittat mitt nya favoritställe. Det är helt perfekt, för det är mjukt och skönt, presis där vinden blåser om fönstret är öppet, och jag har utsikt över hela sovrummet, hallen och köket. Dessutom ser man ut genom fönstret vilka som går förbi utanför. 




Perfekt plats: Fotänden av sängen med huvudet på soffryggen!

Äppelpaj! <3

Är i köket och håller koll på äppelpajen åt matte. Sicken duktig hjälpreda jag är va? :)


Torsdag

Idag är det torsdag och idag spöregnar det. Matte älskar regn så därför tog vi en jättelång morgonpromenad. När vi kom tillbaka var vi båda två sjöblöta, så vi satt under filten i soffan medan husse gjorde frukost. Nu ligger jag och husse i sängen och värmer oss.



Kommer ni ihåg lådan som Holly bor i?


Matte köpte en ny godisskål i förrgår på stan, och den såg likadan ut som Hollys låda!





Husse tyckte att jag skulle bo i lådan, men den var jätteliten så bara min nos fick plats :(

Rosa bajspåsar <3

Hej! Idag på morgonen bestämde sig matte för att hon skulle ta tag i sitt liv och sluta lata sig, så jag fick en jättelång morgonpromenad. När vi kom tillbaka hade husse vaknat, så vi gick ner alla tre till stan. Husse skulle kolla på smycken och matte kollade på porslin. Sen satte vi oss på Sten Stures och åt hamburgare och matade fåglarna. Efteråt var det min tur att shoppa, så vi gick till djuraffären! Det var jättespännande och vi kollade på fiskar, sköldpaddor, ormar, ödlor, vandrande pinnar, skalbaggar, kaniner, fåglar.. Ja allt man kan tänka sig egentligen. Egenltigen var det meningen att vi skulle köpa mat till mig, men de hade inte min mat där så jag fick rosa bajspåsar och shampo istället. På vägen hem gick vi genom Apladalen och kastade pinnar.

Här är fler bilder från mig och grannbarnen:














Fotboll!

God kväll! Vet ni vad jag gjorde igår? Jag följde med min matte till hennes kompis Kiwi, som har två hundar. En Saluki och en dvärgtax. Båda två är valpar så de var jättebusiga och försökte leka med mig hela tiden, men jag var inte alls sugen på att leka så jag sa till dem att låta mig vara ifred! Sen kom Kiwis syster Guvvi med sin hund, en gammal labrador. Hon ville också leka, men eftersom jag inte ville vara med fick de andra tre klara sig själva, så det så. Småpojkar och gamla tanter är inget för mig. 
Idag kom Dan hit och hälsade på. Han hade med sig godis, och husse bjöd på kakor och kaffe, men jag fick inte smaka någonting :(
I förrgår var husse, matte och jag ute på gräsmattan och lekte med alla grannbarnen, det var JÄTTEKUL och vi tog massvis med bilder. Det är så många bilder att jag tänkte dela upp dem i flera olika inlägg. För att kompensera för de dagarna jag inte tar bilder liksom...




Husse fick kasta bollen i början, för barnen var lite rädda




Efter ett tag vågade en av killarna kasta bollen om husse lovade att hålla i mig under tiden


Jag och min boll! Killen med randig tröja (på översta bilden) gav den till mig som present!





Nu ska vi sova för matte ska jobba imorgon. Godnatt!

Jag och matte bloggar



Dantes inferno

God morgon! Hur är det med er idag? Förlåt för den dåliga uppdateringen igår, men det var så mycket som hände så vi hann aldrig blogga. Vi vaknade rätt sent, så vi fick kasta i oss frukosten. Sen följde jag med matte på ett SSU-möte. Det var rätt spännande för de höll mötet på en resturang mitt inne i stan. Det fanns massvis av folk att kolla och lukta på! Fast det var tråkigt att alla brydde sig mer om mötet än mig, till och med matte. Så för att fördriva tiden åt jag upp mitt koppel :) När vi kom hem igen satte sig matte och fyllde i mina papper, och husse gick och handlade. Sen gjorde vi en jättestor köttgryta. Jag fick smaka lite och det var jättegott! 
Anledningen till att vi vaknade så sent igår är att när Dulf slutade jobba (klockan två på natten) i måndags kom han och Elin hit för att se på Dantes inferno.




Alla fick sitta i soffan utom jag, de sa att det blev för trångt, så jag var tvungen att stanna på golvet eller ligga i fåtöljen bredvid. Men jag kom på en jättesmart sak, Jag kröp sakta närmre och närmre soffan, samtidigt som jag såg jätteoskyldig ut! Tillslut var jag jättenära alla andra :)


Husse och jag missade slutet för vi var trötta och somnade. Men det gör inget för jag tyckte ändå inte filmen var så intressant...

Idag har det nästan inte hänt någonting. Husse har fått bältros så han vill inte göra mycket alls, han säger att det gör ont nästan såå fort han rör sig, och matte börjar snart jobba. Hon ska gå till tandläkaren imorgon, när jag gav henne dendär fläskläppen i måndags råkade även hennes tand gå av en bit. Som det kan gå! :D

Tvätt

Idag var det tvätt dag! Som tur är var det inte jag som skulle tvätta, utan husse och mattes kläder. Det var första gången jag var själv sen jag flyttade till dem, men de vara bara borta några minuter åt gången. Trots att det bara var så kort tid blev jag helt överlycklig när de kom hem igen! Efter tvätten var matte tvungen att gå till jobbet, så jag och husse gick hem till farmor och farfar och hälsade på dem. Min farbror var där också så vi gick ut på promenad. När vi kom hem till lägenheten igen var jag dödstrött och sov hela tiden fram tills vi skulle gå och möta matte på jobbet. När jag såg henne blev jag så glad att jag ville ge henne en puss på munnen, men det gick visst lite vilt till så nu har hon fläskläpp! Hehe... 




Jag och Nalle vilar


Gosedjuren matte fick på sin student har jag fått nu, så nu har jag massa grejer att välja på när jag leker! Fast jag tyckte dedär jäkla blå/gula banden var jättemycket i vägen, så det första jag gjorde var att fixa det problemet :D

Äggkastning

Idag fick jag ett meddelande här på bloggen från Malin, en av mina kompisar i Mora. Jag saknar dig också! Men matte har lovat att vi ska åka upp till Mora och hälsa på, så vi kommer träffas snart igen :) Och jag lovar att inte vara för snäll, jag ska nog komma på lite bus!
Idag var jag ute och lekte på gräsmattan med husse och matte. Vi kastade påskägg, eftersom de inte har någon boll. Men ägget fungerade precis lika bra som en vanlig boll, bara att det blev helt kletigt och konstigt. Lungt för mig, men husse tyckte det var äckligt och slängde det :(












Vi lekte jättelänge tills jag var så trött att jag knappt kunde stå upp längre. Men istället för att gå in gick vi med Elin och Dulf och köpte en ny leksak till mig!




Min nya rosa leksak <3 Men det var inte bara roligt igår, det var lite djurplågeri också! Jag fick borsta tänderna ooch klippa klorna, jättehemskt! Till sist skulle matte borsta mig också, men det var inte lika jobbigt, det var rätt skönt också faktiskt. Jag fick jättegoda Dentastix också så att jag inte ska behöva borsta tänderna lika ofta :)

Buss och tåg

Igår var också en lång och tröttsam dag, vi åkte nämligen både buss och tåg! 


Först åkte vi bussen in till Jönköpings centrum. Det var lite småläskigt tycker jag. Det läte jättemycket och hoppade hela tiden så jag nästan trillade omkull. När vi hade hoppat av bussen satt vi jättelänge på stationen. De har nämligen öppnat espresso house där, och matte älskar espresso house! Sen tog vi tåget till Värnamo. Det satt ett par barn på sätet jämte oss som höll på att skrika hela tiden, så jag hade jättesvårt att slappna av, annars gick tågresan jättebra! Batteriet tog slut i kameran, så matte kunde inte ta några bilder.




Jag och matte var jättetrötta så vi fick lägga oss och vila i soffan innan vi skulle åka. Husse hade massvis med energi så han sprang runt och tog hur många bilder som helst!

Mjölk och regler

God morgon! Idag tog jag och min nya familj oss en sovmorgon, eftersom vi kom hem så sent inatt. Det första jag och matte gjorde när vi vaknade var att gå till Netto och handla. När hon band mig utanför blev jag lite orolig för att hon bara skulle lämna mig där, men jag bestämde mig ganska snabbt för att köra den coola stilen och chilla lite istället. Jag var fortfarande rätt trött efter gårdagens alla händelser, så jag la mig på asfalten och vilade lite istället. Som tur var blev matte klar rätt snabbt, hon skulle tydligen bara köpa mjölk.
Något som gör mig lite förvirrad är alla konstiga regler som finns här! Jag måste sitta ner och vänta, både innan jag går ut och innan jag får mat. Varför?! Jag har ingen aning, människor är så konstiga. Jag antar att jag får fortsätta göra som de säger och se var det leder. Att bo här är som att vara på en internatskola! Jag har redan börjat träna, och har faktiskt lärt mig ett nytt trick. Eller nästan i alla fall. När jag hör kommandot "dansa" är det meningen att jag ska ställa mig på bakbenen och snurra ett varv, det går bra nästan varje gång jag testar! Matte pratar om att vi kanske ska börja träna något som hon kallar freestyle. Jag hoppas jag får träffa många nya hundkompisar om vi går på sånna träningar. För övrigt vill katten fortfarande inte prata med mig. 






Jag och husse tränar på att dansa

Hej!

Mitt namn är Kody och jag är en hund. Jag har skapat denna bloggen  eftersom idag är den första dagen av resten av mitt liv! Ett nytt kapitel startade idag, jag flyttade nämligen hem till en ny familj. Jag kommer ursprungligen från Spanien, men jag hade ingen familj där som kunde ge mig mat och ta hand om mig, så jag fick flytta till ett ställe i Sverige som hjälper hundar som mig. Jag fick åka till vetrinären som såg till att jag var frisk, och att jag skulle fortsätta vara frisk i framtiden. Jag fick bo på en plats med många andra hundar jag kunde leka med, men efter ett tag var det en snäll tjej som sa att jag fick bo tillsammans med henne och hennes hund i deras lägenhet uppe i Dalarna. Mora närmare bestämt. Det var mysigt. Vi gick på långa promenader i skogen och jag och den andra hunden fick leka och busa jättemycket. Men för ett par veckor sen fick jag reda på att jag skulle få en alldeles egen husse och matte, och att jag skulle bo med dem i deras lägenhet istället. Deras lägenhet ligger nere i Smålands djupa skogar, så jag har suttit i en bil i över hela 6 timmar idag! 
Som ni säkert redan har förstått kommer min blogg handla om mitt liv här i Småland. Jag kommer med text och massvis med bilder berätta allt som händer!


Detta är jag i bilen på vägen hem. Min nya matte har sagt att det är sista gången jag har tillåtelse att följa med vilt främmande människor i en bil sådär. Hädanefter måste jag fråga henne eller husse om lov först.


När vi kom hem fick jag en present. En blå nalle! Egentligen gillar jag rosa mest, och det har min nya matte försökt förklara för min nya husse, men han hävdar bestämt att killar inte ska ha rosa saker. Jag hoppas att matte får sin vilja igenom i framtiden så att jag bara får rosa saker. Jag har i alla fall fått ett rosa koppel, men jag har ett grönt också så att husse vågar gå ut med mig utan att skämmas...


Detta är min nya matte. Hon heter Charlotte, men de flesta kallar henne Lotta eller Kitti. Själv kommer jag bara kalla henne matte. Hon gillar inte riktigt att vara med på bild, det är därför hon håller på att fjanta sig så framför kameran. Någon gång i framtiden kanske det kommer en vettig bild på henne. Vi får väl se.


Detta är min nya husse Cesar. Det bästa med honom är att han gillar att leka lika mycket som jag! Vi har hållt igång och busat varenda minut sen vi hoppade ur bilen, så nu är vi lika trötta båda två.


När vikom fram till lägenheten visade det sig att matte är vakt åt sin kusins katt Holly. Holly verkade vara lite intresserad av mig i början, så jag närmade mig henne lite försiktigt...


men då blev hon jättesur och blängde på mig och gjorde jättekonstiga ljud! Jag vet inte varför hon inte gillar mig, jag som tycker så mycket om katter. Kanske har hon bara en dålig dag...


Jag förstod vinken och satte mig snällt i soffan med matte istället. Men jag kunde inte släppa katten helt.. Tänk vad kul vi två kan ha! Vi skulle ju kunna leka hela tiden! Hon har legat under soffan och surat jättelänge nu, men lite intresserad verkar hon faktiskt ändå. Med jämna mellanrum tittar hon fram och smyger sig lite närmre, men när hon märker att vi ser henne springer hon genast tillbaks till sitt gämställe.


Nu ska jag sova för jag är helt slut! Det har varit en konstig dag, full med nya människor, lukter och intryck. När vi kom fram tog matte dessutom med mig på promenad, visserligen bara runt kvarteret, men att se allting nytt krävde rätt mycket energi ändå. Imorgon ska jag se om Holly gillar att leka kurragömma, för det kanske är det hon menar med att ligga tryckt under soffan hela tiden..

Godnatt allihopa!

Välkommen till min nya blogg!